Peeling

Pielea este un organ dinamic. În fiecare zi stratul cornos elimină printr-un mecanism fiziologic un număr infinit de celule cheratinizate. Peelingul chimic este o formă accelerată de exfoliere care se produce datorită utilizării unor substanţe chimice. Un peeling foarte superficial accelerează o exfoliere naturală a stratului cornos.

Conceptul  modern de peeling este - să se efectueze tratamente şi terapii care să implice o exfoliere eficientă cu un risc cât mai mic posibil: executând diferite şedinţe de peelinguri superficiale sau medii vom obţine rezultate estetice de lungă durată, fără riscul unor efecte adverse.


Peelingul chimic creează schimbări evidente la nivelul pielii prin intermediul a trei mecanisme de acţiune:

  • Stimularea innoirii celulare prin eliminarea celulelor moarte din stratul cornos.
  • Eliminarea celulelor pielii deteriorate şi degenerate care vor fi înlocuite de celule epidermice normale. Acest rezultat este evident în tratamentul cheratozelor actinice şi depigmentare anormală.
  • Introducerea unei reacţii inflamatorii şi de activare a mediatorilor inflamaţiei (mecanisme foarte puţin cunoscute), care determină producerea de noi fibre de colagen şi mecanisme de revitalizare a dermei.

Peeling chimic  500-600 lei